Αιώνια Πατρίς
Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης

Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης: Αποτυπώνεται σε φωτογραφία ένα χρόνο μετά την κοίμησή του!

Η θαυμαστή αυτή ιστορία δημοσιεύτηκε στο βιβλίο του Στυλιανού Γ. Παπαδόπουλου (†μοναχού Γερασίμου), ο “Μακαριστός Ιάκωβος Τσαλίκης”.

Γράφει, ο διατελέσας καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στ. Γ. Παπαδόπουλος:

Σημείο θαυμαστό!

Η φωτογραφία που δημοσιεύεται για πρώτη φορά τραβήχτηκε στο κελάκι του μακαριστού Γέροντα Ιακώβου έντεκα μήνες μετά την κοίμησή του.

Ο Κύπριος Ιεροδιάκονος που δεν πρόλαβε ζώντα τον μακαριστό Γέροντα, θέλησε να φωτογραφήσει το κελί του.

Και -ω του θαύματος- όταν εμφανίσθηκε το φιλμ, έκπληκτοι όλοι αντίκρισαν στην φωτογραφία την μορφή του Μακαριστού Γέροντα.

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης αποτυπώνεται σε φωτογραφία ένα χρόνο μετά την κοίμησή του!
Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης αποτυπώνεται σε φωτογραφία ένα χρόνο μετά την κοίμησή του!

Το γράμμα του δημοσιογράφου-συγγραφέα κ. Μ.Γ. Μιχαήλ, με το οποίο μας πληροφορούσε το θαυμαστό γεγονός, δημοσιεύεται και αυτό αυτούσιο.

Ακολουθεί η επιστολή του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μ.Γ. Μιχαήλ:

Κύριε Καθηγητά, 15/5/94
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Με τη φωτογραφία που σας στέλλω, σας γνωρίζω κάποιο θαυμαστό γεγονός, που συνέβη με τον μ. Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη, για τον οποίο έχετε γράψει. Με δυο λόγια:

Κάποιος νεαρός Κύπριος Διάκονος, τον οποίο γνωρίζω, επισκέφθηκε τη Μονή του Γέροντα, τον Οκτώβριο του 1992, για να γνωρίσει από κοντά τον π. Ιάκωβο. Εκεί, οι μοναχοί του είπαν, ότι ο π. Ιάκωβος κοιμήθηκε από τις 21 Νοεμβρίου του περασμένου έτους – 1991. Τότε, ο Διάκος στεναχωρήθηκε που δεν πρόλαβε εν ζωή τον μ. Γέροντα και παρεκάλεσε, στη συνέχεια, τους μοναχούς να τον αφήσουν να δει το κελλί Του και να φωτογραφήσει μερικά αντικείμενά Του. Έτσι κι’ έγινε.

Όταν ο Διάκος επέστρεψε στην Κύπρο, πήρε το φιλμ για εμφάνιση, σε κάποιο φώτο-στούντιο. Σε μια από τις φωτογραφίες (αυτήν που σας στέλλω), ήταν εικονιζόμενος κι’ ο μ. Γέροντας. Στο κάτω άκρο αριστερά της φωτό, θα δείτε την ακριβή ημερομηνία (8-10-92), που τραβήχτηκε η φωτό.

Και, μια παρατήρηση, που έχω κάνει για τη φωτό. Ο μ. Γέροντας, ολόσωμος, είναι σε γιγαντιαίες διαστάσεις, σε σχέση με το χώρο του κελλιού και την πολύ κοντινή απόσταση -προς τον τοίχο- που τραβήχτηκε η φωτό. Κάνετε μια σύγκριση με τη φωτό του εξωφύλλου του βιβλίου σας. Επαγγελματίας Κύπριος φωτογράφος, μου είπε, ότι χρειάζονται τουλάχιστο 15 πόδια για να φωτογραφίσεις κάποιον ολόσωμο, όρθιο.

Εγκάρδιες ευχές
Μ. Μιχαήλ

Σχετικά Άρθρα

Αγία Ευφημία: Όταν συνάντησε τον Άγιο Παΐσιο

Το θαύμα του Οσίου Δαβίδ και ο διάλογος με ένα δωδεκάχρονο κορίτσι

Παναγία Μαλεβή: Η Θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου Μύρου

Τα θεραπευτικά φύλλα της φοινικιάς του Αγίου Σάββα

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: Οι 10 συγκλονιστικότερες προφητείες του

Γιατί προσκυνούμε τα τίμια λείψανα των Αγίων;

Αιώνια Πατρίς

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα