Αιώνια Πατρίς
Ιησούς Χριστός

Εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων έφτιαξε το «νέο» πορτραίτο του Χριστού (Φώτο)

Το πρόσωπο του Χριστού κατάφερε να «αναπλάσει» ένας εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων. Το πορτραίτο που δημιούργησε απέχει πολύ από την εικόνα του λευκού άνδρα με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά που βλέπουμε συνήθως.

Το πρόσωπο του Χριστού κατάφερε να «αναπλάσει» ένας συνταξιούχος εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους της επιστήμης της ιατροδικαστικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Το πορτραίτο που δημιούργησε απέχει πολύ από την εικόνα του λευκού άνδρα με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά που βλέπουμε συνήθως σε ιερά βιβλία ή σε τηλεοπτικές σειρές για τη ζωή του Ιησού.

Ο άνδρας που σχεδίασε ο Δρ. Richard Neave, με τη βοήθεια σύγχρονων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση εγκληματιών, φέρει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός Ιουδαίου που ζούσε στην περιοχή της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ, την ίδια εποχή με τον Ιησού. Έχει πλατύ πρόσωπο, σκούρα μάτια, πυκνό μούσι και κοντά σγουρά μαλλιά, ενώ και το δέρμα του είναι αρκετά σκούρο.

Αν και ο Δρ. Neave υπογράμμισε ότι το πορτραίτο που δημιούργησε δεν απεικονίζει τον Ιησού, αλλά έναν τυπικό άνδρα που έζησε στη συγκεκριμένη περιοχή, την ίδια εποχή με εκείνον, πολλοί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο πορτραίτο βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην αλήθεια από τις μέχρι σήμερα απεικονίσεις του Θεανθρώπου.

Ο πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ χρησιμοποίησε μια τεχνική που ονομάζεται εγκληματολογική ανθρωπολογία αλλά και πληροφορίες που άντλησε από τη Βίβλο για να δημιουργήσει ένα πορτραίτο που θα ήταν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό πρόσωπο του Ιησού, αναφέρει ο ιστότοπος Popular Mechanics.

Η τεχνική του Δρ. Neave και της ομάδας του περιλάμβανε τη χρήση πολιτισμικών και αρχαιολογικών δεδομένων αλλά και την επιστημονική εξέταση δειγμάτων από κρανία ανδρών που άνηκαν στη Σημιτική φυλή.

Εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων έφτιαξε το «νέο» πορτραίτο του Χριστού
Εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων έφτιαξε το «νέο» πορτραίτο του Χριστού

Σχετικά Άρθρα

Αυτά είναι τα 500 ονόματα της Παναγίας

Παπά Θέμης: Ο Έλληνας «ροκ σταρ» που εμφανίσθηκε με Rolling Stones και Beatles (Βίντεο)

Αιώνια Πατρίς

Γιατί ήρθε ο Χριστός στον κόσμο; 30 απαντήσεις που δίνει ο Ίδιος

Αιώνια Πατρίς

Ήταν ή όχι 14.000 τα νήπια που σφαγιάστηκαν από τον Ηρώδη;

Παναγιά Γοργόνα: H εικόνα της Παναγίας που διαφέρει από τις άλλες απεικονίσεις (Φώτο)

Αιώνια Πατρίς

Οι 33 προσευχές για το κομποσκοίνι

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα