Αιώνια Πατρίς
El Palacio de las Grecas

El Palacio de las Grecas: Το παλάτι των Ελλήνων στην Oaxaca του Μεξικού (Βίντεο)

Mitla μοτίβα είναι, χωρίς αμφιβολία, τα πιο σημαντικά διακοσμητικά στοιχεία όλη τη Κεντρική Αμερική. Σίγουρα, ακόμα και σήμερα, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφήσει με ακρίβεια ο συμβολισμός αυτής της περίτεχνα κατασκευής, δεδομένου ότι τα μοτίβα Mitla δεν είναι μόνο ένα διακοσμητικό χαρακτηριστικό τους τοίχους αυτού του αρχαιολογικού χώρου.

Μελέτες έχουν συσχετίσει τα στοιχεία φιλοσοφικές, υπαρξιακές και espitituales του ανθρώπου και, πάνω απ ‘όλα, η δυαδικότητα της ζωής και του θανάτου, σύμφωνα με την κοσμοθεωρίατων Αρχαίων Ελλήνων.

Mitla μοτίβα είναι μια “συμβολική διδασκαλία” η φιλοσοφική σκέψη του Toltecayotl, που μας θυμίζει επανειλημμένα της “βασικής τάξης» της ανθρώπινης ύπαρξης και η άμεση σύνδεσή του με το πνευματικό και το υλικό.

Mitla και elaboradadas τάστα και ποικίλα στοιχεία είναι ένα παράδειγμα της ευρείας εμπειρίας και αρχιτεκτονικής γνώσης του προ-ισπανικού πολιτισμούς μας, να διατηρήσει και να απαθανατίσουν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας, πνευματική και υλική, με βαθιά προσήλωση στο σεβασμό της ζωής, του θανάτου, φυσικές δυνάμεις και τους θεούς.

Mitla είναι ένα παράδειγμα της ιστορικής και πολιτιστικής υπερηφάνειας των Ελλήνων προγόνων μας και, μια ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα ήταν κάποτε παντού!

Σχετικά Άρθρα

Διόδωρος Σικελιώτης: Οι αρχαίοι Έλληνες που επισκέφτηκαν την Αίγυπτο

Η αρχαία Λυγκηστίδα του πλούτου

Αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα που προσφέρουν γέλιο και προβληματίζουν

Οι Έλληνες της Αιγύπτου από την αρχαιότητα έως την Αραβική κατάκτηση

Κέρος: Το αρχαιότερο Ιερό σε θαλάσσιο χώρο στον κόσμο

Σπουδαία Ανακάλυψη στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου: Εντοπίστηκε άγνωστο αρχαίο οικοδόμημα

Αιώνια Πατρίς

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα