Αιώνια Πατρίς
αρχαία Αθήνα

Έλληνας aimator φτιάχνει τρισδιάστα μοντέλα της αρχαίας Αθήνας (Βίντεο)

Τα τρισδιάστατα μοντέλα της αρχαίας Αθήνας από έναν Έλληνα animator Έλληνας φωτογράφος-animator δημιούργησε ιστότοπο με τρισδιάστατες απεικονίσεις που μπορεί κανείς να περιηγηθεί στην αρχαία Αθήνα

Καταπληκτική δουλειά από έναν Έλληνα φωτογράφο και animator, ο οποίος δημιούργησε τρισδιάστα μοντέλα της αρχαίας Αθήνας, στην οποία, πλέον, μπορεί να «περιηγηθεί» ο καθένας!

Χάρη στην εκπληκτική δουλειά ενός Έλληνα φωτογράφου και animator, η αρχαία Αθήνα ζωντανεύει ξανά ψηφιακά.

Ο Δημήτρης Τσαλκάνης έχει δημιουργήσει -και συνεχίζει- τα τελευταία χρόνια μαγικές τρισδιάστατες απεικονίσεις της πόλης, όπως ήταν κατά την αρχαιότητα, δίνοντάς μας, έτσι, τη δυνατότητα να «περιηγηθούμε» στους αρχαίους δρόμους της…

Όπως λέει, χρειάστηκε 13 χρόνια, για να αναδημιουργήσει την αρχαία Αθήνα, η οποία παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα με τίτλο «Αρχαία Αθήνα 3D» και αποτελεί μια εντυπωσιακή εμπειρία, καθώς παρουσιάζει τα σπουδαία μνημεία της πόλης μέσα από επτά περιόδους, που χρονολογούνται από το 1200 π.Χ. και τη Μυκηναϊκή περίοδο μέχρι τα νεότερα χρόνια (1833 μ.Χ).

Δημιουργώντας το «Αρχαία Αθήνα 3D» το 2008, ο δημιουργός του επέτρεψε στα «κύματα» της αρχιτεκτονικής να οδηγήσουν τις επτά περιόδους που παρουσιάζονται, με τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης τους να αλλοεπικαλύπτονται -χωρίς, ωστόσο, να ταιριάζουν απόλυτα με εκείνες των κειμένων.

 

Η επιλογή μιας από τις περιόδους, από το μενού, οδηγεί τον χρήστη σε μια σελίδα με ένα σύντομο μάθημα ιστορίας και συνδέσμους σε μεμονωμένα μνημεία, τα οποία παρέχονται με τις αρχιτεκτονικές προσθήκες κάθε εποχής.

Μάλιστα, το «Αρχαία Αθήνα 3D» έχει ανοιχτό κώδικα και προσθέτει ενημερώσεις κάθε φορά που υπάρχουν νέα δεδομένα σχετικά με τις αρχαιολογικές επιφάνειες της Αθήνας, ώστε να διατηρείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.

 

«Το έργο ξεκίνησε και παραμένει μια προσωπική δημιουργία, χωρίς καμία επίσημη στήριξη», δηλώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης και προσθέτει: «Δεν είχα προηγούμενη εμπειρία στο 3D και άρχισα να πειραματίζομαι στον ελεύθερο χρόνο μου».

Σχετικά Άρθρα

Το έλεος και η ικεσία στην αρχαία Ελλάδα

Ετυμολογία αρχαίων Ελληνικών ονομάτων που συναντώνται και σήμερα

Αιώνια Πατρίς

Τι σημαίνει η αρχαία Ελληνική φράση: «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων»;

Γεώργιος Παπανικολάου: Ο «πατέρας» του «Τεστ Παπ» που άλλαξε τη ζωή των γυναικών

Αιώνια Πατρίς

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν μισθοφόρους από πολύ μακρινά μέρη, αποκαλύπτει έρευνα DNA

Η αρμονία περιέχει περιφορές συγγενείς προς τις τροχιές της ψυχής μας (Πλατωνικό κείμενο και μετάφραση)

Αιώνια Πατρίς

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα