Αιώνια Πατρίς
Αχιλλέας

Η εκδίκηση του Αχιλλέα (Βίντεο)

H ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ [ACHILLES’ REVENGE]

Η Θέτις ζητά απ’ τον Ήφαιστο, τον θεό της μεταλλουργίας, να φτιάξει καινούργια πανοπλία και όπλα για τον γιο της, τον Αχιλλέα. Την αυγή, παραδίδει τα όπλα στον γιο της, γνωρίζοντας πως θα τον οδηγήσουν στον θάνατό του. Αλλά ο Αχιλλέας είναι αποφασισμένος. Ο Αγαμέμνονας και οι υπόλοιποι βασιλιάδες των Ελλήνων, που όλοι τους έχουν λαβωθεί στη μάχη, έρχονται να του ζητήσουν συγγνώμη…

Η γυναίκα του Έκτορα, η Ανδρομάχη, ξέρει πως η επιστροφή του Αχιλλέα απειλεί τον άντρα της και τον εκλιπαρεί να μην πολεμήσει. Αλλά ο Έκτορας φεύγει για να συναντήσει το πεπρωμένο του.

Στο μεταξύ, ο Αχιλλέας έχει γίνει ανεξέλεγκτος. Οι θεοί αποφασίζουν να πάνε και πάλι στο πεδίο της μάχης, ώστε να υπερασπιστεί ο καθένας την πλευρά που έχει επιλέξει.

Ο Αχιλλέας φτάνει ως τον ποταμό Σκάμανδρο, που βάφεται κόκκινος από το αίμα των πολεμιστών της Τροίας. Και τότε, ο θεός Σκάμανδρος στρέφεται εναντίον του Αχιλλέα και τον παρασέρνει στον χείμαρρό του. Η Ήρα πανικοβάλλεται και ζητά από τον Ήφαιστο να σώσει τον Αχιλλέα. Θα τα καταφέρει;

Κάθε επεισόδιο εναλλάσσει σκηνές πρωτότυπου animation που δημιουργήθηκαν σε 3D και πλούσια εικονογραφία που επιλέχθηκε από όλη την ιστορία της τέχνης, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Σχετικά Άρθρα

Ο μύθος του Ιξίονα: Ο πρώτος άνθρωπος στην Ελληνική μυθολογία που σκότωνε συγγενή του και η τιμωρία του τροχού

Τα 10 θρυλικότερα πλάσματα της Ελληνικής μυθολογίας (Βίντεο)

Αιώνια Πατρίς

Το θερινό Ηλιοστάσιο από τον αρχαίο κόσμο ως σήμερα

Παλλάδιον: Το ξύλινο άγαλμα που έπεσε από τον ουρανό και προστάτευε την Τροία

Διογενείς – Οι υιοί του Διός

Μυθολογία των Ελλήνων: Ο Τάρταρος και οι αναφορές σ’ αυτόν απ’ τον Όμηρο (Βίντεο)

Αιώνια Πατρίς

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα